About - the Bold Type Hotel

Our
Vision

Το ξενοδοχείο μας είναι ένα boutique hotel 5 αστέρων καθώς και το πρώτο στην περιοχή σε αυτό το επίπεδο.
Ένα από τα κορυφαία δείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς μετασχηματίστηκε κατάλληλα ώστε να δώσει στην πόλη μια νέα τάση στο κομμάτι της φιλοξενίας.

Η φιλοσοφία είναι βασισμένη στο personalized hospitality και ο σκοπός μας είναι να συνδεθούμε με τον κάθε επισκέπτη και να του προσφέρουμε την γνήσια φιλοξενία που είναι ριζωμένη πολιτιστικά μέσα μας. Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε την τοπική κουλτούρα στον επισκέπτη εξερευνώντας τις παραδοσιακές γειτονιές και το αστικό κέντρο της πόλης και να ταυτιστεί με την τοπική κοινότητα. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο αν δούμε τον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά και του προσφέρουμε μια προσωποποιημένη φιλοξενία. Η πόλη έχει τεράστιο παρελθόν, με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα πολιτιστικά μνημεία της, έχει ζωντανό παρόν με την ενέργεια και την φυσική ομορφιά της και τέλος έχει λαμπρό μέλλον, με το επιστημονικό κέντρο και όλα τα οδικά δίκτυα της Ελλάδας να την περικυκλώνουν.

Γ. Χρυσανθόπουλος Δ.Μπικής

Why
The bold type

Η έμπνευση για το όνομα του ξενοδοχείου αποτελέσε ο έντονος χαρακτήρας
του κτιρίου που μαγεύει τον επισκέπτη
όταν το βλέπει.

Αυτή ήταν και η κεντρική ιδέα του πρώτου ιδιόκτητη του σπιτιού, κυρίου Γαλανόπουλου, που δημιούργησε ένα κτίριο για να τραβάει το μάτι του επισκέπτη από το αρχαίο ωδείο ερχόμενος στην Άνω Πόλη.

Η κατασκευή του διατηρητέου κτηρίου, ένα έργο τέχνης για την αρχιτεκτονική της Πάτρας, έχει γίνει σε τρεις φάσεις. Η πρώτη τοποθετείται στα τέλη του 1800, η ​​δεύτερη στις αρχές του περασμένου αιώνα και η τελευταία φάση που αφορά στον μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου πραγματοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1910. Η ολοκλήρωση της τρίτης φάσης έδωσε στο κτίριο την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Η παρέμβαση στο σύνολο της σεβάστηκε τον χαρακτήρα του
κτιρίου και κύριος σκοπός του ήταν η αποκατάσταση και όχι η αντικατάσταση των μεμονωμένων στοιχείων του.

The
Design

Το ξενοδοχειο αναπτύσσεται σε 4 ορόφους, διαθέτει συνολικά 10 δωμάτια–σουίτες και έναν μαγευτικό κήπο στο πίσω μέρος του.

Ο χρωματικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου ξεκίνησε με αυτό που υπήρχε ήδη εκεί. Το πράσινο που είναι ο 1ος όροφος, ενώνει την άγρια ​​βλάστηση του κήπου με την Garden suite. Tο κόκκινο που είναι ο 2ος όροφος, ενώνεται με τις πέτρες του αρχαίου Ωδείου και τα atelier δωματια μας. Στον 3ο όροφο κυριαρχεί το μπλε που ενώνει τον ουρανό και την ανάμνηση του κτιρίου και βρίσκονται τα executive δωμάτια και η Bold Type suite.

Στον 4ο όροφο υπάρχει το Roof View στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι επισκέπτες του ξενοδοχείου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να φιλοξενήσει ιδιωτική εκδήλωση έως 20 άτομα.
Από την οροφή του κτιρίου μπορείτε να δείτε σημαντικά αξιοθέατα της Πατρας, το κάστρο και το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο καθώς και τον Πατραϊκό κόλπο.

Οι τοιχογραφίες στον δεύτερο όροφο έγιναν μετά την ολοκλήρωση του, περίπου το 1920, είναι ζωγραφισμένες στο χέρι και απεικονίζουν παλιά μάρμαρα, ένα κοινό φαινόμενο εκείνης της εποχής. Άλλες διατηρήθηκαν και άλλες χάθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου δεσπόζει ένας μαγευτικός κήπος ο οποίος μεταμορφώθηκε σε ένα fine dining εστιατόριο. Ιδανική επιλογή για ένα διάλειμμα, breakfast και lunch, όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο κήπος του ξενοδοχείου, χρονολογείτε απο το 1922, έχει ένα υγρό στοιχείο στο κέντρο που περιβάλει τον πιο ψηλό φοίνικα της πόλης.
Ο φοίνικας ειναι περίπου 95 ετών και καθηλώνει το μάτι του επισκέπτη στη θέα του.

Το The bold type restaurant με τον γνωστό chef Χρήστο Σπυρόπουλο με παρουσίες στο nammos στην Μύκονο και στο meraki στο Λονδίνο λειτουργεί καθημερινά από τς 19:00 έως τς 23:00

Την λίστα των cocktail έχει επιμεληθεί η Manon Kapfer από το Στρασβούργο με παρουσίες στο Drink Factory στο Λονδίνο .
(Top 10 best cocktail bars in the world),
Και Connaught Bar στο Λονδίνο
(The best bar in the world 2020).

The
Architecture

Empi Spathi – architect engineer NTUA , Msc

H κα. Έμπη Σπαθη γεννήθηκε το 1975 στην Μπολόνια (Ιταλία).
Αποφοίτησε ως αρχιτέκτονας μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1999. Με την πάροδο των ετών και παράλληλα με τη συνεχή δουλειά της απέκτησε τα δυο master της στην αρχιτεκτονική. Το πρώτο (2007) στην εσωτερική διακόσμηση από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου και το δεύτερο (2015) στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η τεράστια εμπειρία της στο σχεδιασμό και την επίβλεψη αρχιτεκτονικών έργων προέρχεται από χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα υλοποιημένων έργων, ιδιωτικών και δημόσιων. Αυτή τη στιγμή διευθύνει τη δική της εταιρεία στην Πάτρα, αλλά είναι επίσης ενεργός διαχειριστής έργου στην εταιρεία «Τσίμπος & συνεργάτες αρχιτέκτονες» με έδρα την Αθήνα. Εργάστηκε πάντα σε υψηλότερα ηθικά πρότυπα προς τους πελάτες της και πιστεύει ακράδαντα ότι η πρακτική ηθικής στην αρχιτεκτονική είναι ένας τρόπος για να προχωρήσει η κοινωνία μας.

Are you
The Εco-conscious type?

Το ξενοδοχείο διαθέτει σταθμό φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου,

προσπαθώντας να επιτύχει το στόχο αειφορίας και να βοηθήσει τους ταξιδιώτες με περιβαλλοντική συνείδηση να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τον επόμενο προορισμό τους.